KEY ödemeleri Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, uzun zamandan beri kamuoyunun gündemini meşgul eden Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerini Meclis gündemine getirdi.

Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ödemelere ne zaman başlanacağı uzun süre tartışıldıktan sonra KEY ödemelerinin yapılmaya başlandığını ifade etti.

Ancak, KEY ödemelerinde yanlış hesaplamalar, kişilerin ödemeden yararlanması gerekirken listede isminin çıkmaması, eş durumundan dolayı mağdur olması gibi bir çok olayın basına yansıdığını kaydeden CHP'li Köse, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"KEY ödemelerinden kaç kişi yararlanmıştır? KEY hesaplamasına ilişkin olarak toplamda kaç itiraz başvurusu olmuştur, KEY ile ilgili hesaplama yanlışlıkları hangi nedenden kaynaklanmaktadır?

KEY ödemelerinde yaşanan karışıklıklar ve yanlışlıkların düzeltilmesi için özel bir önlem alınması düşünülüyor mu?

Aile reisine ödeme yapılması hükmü nedeniyle, çok sayıda kadın çalışanın mağdur olduğunu ve bu durumun kadın-erkek eşitliğine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz? Boşanmış olmasına rağmen eski eşe ödeme yapılması gibi mağduriyet durumlarını düzeltmek için ne gibi bir uygulama yapılacaktır?

KEY ödemelerinde yaşanan bu yanlışlıklardan dolayı Hükümetinizi sorumlu tutuyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber